La Jonquera viurà un mes de novembre farcit d’activitats culturals

Arriba Tardor cultural a la Jonquera, una ambiciosa programació d’espectacles, visites i arts organitzada per l’Ajuntament, que vol acostar la cultura als jonquerencs i jonquerenques i dinamitzar el poble amb activitats de qualitat.

La Jonquera viurà durant el mes de novembre trenta dies marcats per la cultura, l’art i els espectacles. Tot partint d’una ambiciosa aposta de foment dels consums culturals entre els veïns i veïnes de la Jonquera, l’Ajuntament ha preparat per al mes entrant una programació d’activitats culturals i artístiques que neix amb la voluntat d’esdevenir un revulsiu en termes de dinamització social, accés a la cultura, enfortiment de la relació entre veïns i veïnes i reactivació del poble.

La programació dissenyada, que ha estat batejada amb el nom Tardor cultural a la Jonquera, recull un total de 27 activitats, centrades principalment en els caps de setmana, i té com a denominadors comuns l’aposta per la qualitat i la vocació de fer accessible la cultura. La combinació d’ambdues característiques dona com a resultat una oferta àmplia, sòlida i variada, que inclou espectacles, exposicions, balls, sortides, visites i tallers, tot plegat minuciosament escollit per tal d’arribar a un públic transversal en edats, gustos i interessos.

La nova agenda s’emmarca, així mateix, en el compromís de l’Ajuntament de reactivar i recuperar el nucli urbà com a centre neuràlgic de la vida social i comercial de la Jonquera, un objectiu que ja s’ha vist materialitzat amb actuacions com la reforma del carrer Major, i que l’impuls d’activitats culturals vol ajudar a assolir, tot fomentant la circulació i interrelació de persones al nucli urbà.

Sònia Martínez, alcaldessa de la Jonquera, ha definit la Tardor cultural a la Jonquera com una iniciativa “sense precedents al poble” i ha posat en valor tot el treball de les persones que han fet possible confeccionar una programació tan completa, entre les quals hi ha l’equip de Can Laporta, la Biblioteca, Comerç la Jonquera, l’AMPA de l’Escola Josep Peñuelas del Río, el Centre Excursionista Jonquerenc, l’Escola de Música de la Jonquera, la Llar del Jubilat – Casal de l’Avi, el Museu Memorial de l’Exili i l’Institut Català de les Dones.

Martínez també ha volgut fer una invitació expressa als jonquerencs i jonquerenques per tal que se sumin a aquest projecte cultural i ha contextualitzat el programa Tardor Cultural a la Jonquera en la preocupació del govern municipal per “dinamitzar el poble amb activitats de qualitat que, a banda de divertir i entretenir, aportin valor afegit a les persones”.

Que s’obri el teló!

Un dels plats forts de la programació de la Tardor cultural a la Jonquera és la presència de representacions i espectacles de primer ordre. Així, els veïns podran gaudir, entre d’altres, de sessions de teatre infantil, teatre per a adults i espectacles de màgia. El Mag Lari, Anna Sahun, Insòlits, Farrés brothers o la companyia Toti Toronell són alguns dels noms propis que passaran pels escenaris jonquerencs durant el proper mes de novembre en el marc d’aquesta novedosa iniciativa, que també ens portarà exposicions, sardanes, visites guiades o tallers.